Tuoteryhmät ja tuotteet

Palautukset

TILAUKSEN PERUUTTAMINEN JA TUOTTEIDEN PALAUTTAMINEN

 • Kuluttaja-asiakkailla on kuluttajansuojalain edellyttämä 14 päivän peruuttamis- ja palautusoikeus tuotteilla, jotka on tilattu myyjän internet-sivuilta. Palautusoikeus ei koske puolijohdekomponentteja, akkuja, paristoja, lamppuja yms. tuotteita, joiden käyttämättömyyttä tai uudenveroisuutta ei voida taata, mikäli ne eivät ole palautettaessa avaamattomissa tehdaspakkauksissa. Myöskään asiakkaan tilauksesta kaapelirullista katkotut kaapelit ja johdot sekä toimittajilta erikseen erikoistilauksena asiakkaalle toimitetut tuotteet eivät kuulu palautusoikeuden piiriin (kuluttajansuojalaki 16§).
  Myymälästä noudettuja tilausten sekä yritys-ja yhteisöasiakkaiden tilausten palautuksista on aina sovittava myyjän kanssa erikseen.

 • Tilauksen peruuttamisesta ja palautuksista on tehtävä ennen tuotteiden palautusta peruuttamisilmoitus, joka tehdään sähköisesti verkkosivuillamme. Peruuttamis- ja palautusilmoitus tehdään kirjautumalla sisään ja valitsemalla "Oma tili" -linkin kautta oma tilaushistoria. "Tilaukset"-otsikon alta löytyy linkki "Katsele tilauksia tai tee palautusilmoitus", jolla voi avata kaikki tehdyt tilaukset. Tilauslistasta valitaan ja avataan tilaus ("Katso"-painikkeella), josta palautus suoritetaan. Palautettavien tuotteiden kohdalle merkitään palautettava määrä. Palautusilmoituksen lopussa on mainittava tilinumero maksupalautusta varten (verkkopankkimaksuilla maksetut tilaukset hyvitetään asiakkaan pankkitilille ja luottokorttimaksuilla maksetut tilaukset hyvitetään luottokorttitilille).
  Takuupalautuksissa on käsittelyn nopeuttamiseksi laitettava "lisätietoja"-kohtaan vikaselvitys palautettavasta tuotteesta.
  Oheisella linkillä pääsee suoraan omaan tilaushistoriaan (pyytää kirjautumaan, jos käyttäjä ei ole kirjautunut ennen linkin avausta): https://www.starelec.fi/account_history.php

 • Tuotteiden palautus on tehtävä 14 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksen lähettämisestä. Kaikki tilauksesta palautettavat tuotteet on palautettava kerralla yhtenä lähetyksenä.
  Palautettavat tuotteet on pakattava huolellisesti esim. alkuperäiseen postituspakkaukseen. Itse tuotteissa tai tuotteen omassa myyntipakkauksessa ei saa olla osoitetarroja tms. eli palautettava tuote pakkauksineen on oltava myyntikelpoinen.
  Palautuksen mukana on oltava kopio laskusta sekä tilinumero (tilinumeroa ei tarvita luottokortilla maksetuissa tilauksissa), jolle palautettava summa maksetaan.

 • Mikäli verkkokaupastamme tilattu tuote palautetaan ja halutaan vaihtaa toiseen, erilaiseen tuotteeseen, tehdään palautetusta tuotteesta aina hyvitys asiakkaalle ja asiakas tekee uusista tuotteista uuden tilauksen.

 • Asiakaspalautuksista veloitamme asiakkaalta palautuskulut (kirjelähetys 4,90 eur / pakettilähetys 7,95 eur) palautushyvityksen yhteydessä, mikäli palautuksen syynä ei ole takuuhuolto tai myyjän toimitusvirhe.
  Tilauksen toimituskulut hyvitetään edullisimman toimitustavan (Postipaketti) mukaan silloin, kun koko tilaus peruutetaan.
  Postin toimipaikkapalautuksista, jotka johtuvat lähetyksen noutamatta jättämisestä tai tilaajan antamasta virheellisestä toimitusosoitteesta, emme hyvitä toimituskuluja. Toimipaikkapalautuksista veloitamme lisäksi myös palautuskulut.

  Palautusosoite:

  Starelec Oy
  Posti Palautus 608359
  PL 275
  65101 Vaasa


 PALAUTUSOIKEUDEN SÄILYTTÄMINEN TUOTTEILLA
 • Säilyttääkseen tuotteiden palautusoikeuden tuotteisiin voi tutustua samalla tavalla kuin tuotetta myymälästä ostettaessa.
  Tuotetta ei saa ottaa käyttöön. Jos palautettu tuote on otettu käyttöön ja sen myynti- tai käyttökelpoisuutta ei voida taata, on myyjällä oikeus kieltäytyä hyvittämästä tuotteen hintaa joko osittain tai kokonaan. Kuluttaja-asiakkaan on pidettävä vastaanottamansa tavara olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä, jotta hänellä on oikeus peruuttamistilanteessa saada maksamansa summa kokonaisuudessaan takaisin.

 • Palautusoikeus ei koske puolijohdekomponentteja, akkuja, paristoja, lamppuja yms. tuotteita, joiden käyttämättömyyttä tai uudenveroisuutta ei voida taata, mikäli ne eivät ole palautettaessa avaamattomissa tehdaspakkauksissa.
  Myöskään asiakkaan tilauksesta kaapelirullista katkotut kaapelit ja johdot eivät kuulu palautusoikeuden piiriin (kuluttajansuojalaki 16§).
  Toimittajilta asiakkaalle erikoistilauksena toimitetut tuotteet eivät niinikään kuulu palautusoikeuden piiriin.