Tuoteryhmät ja tuotteet

Palautukset

TILAUKSEN PERUUTTAMINEN JA TUOTTEIDEN PALAUTTAMINEN (verkkokaupan kuluttaja-asiakkaille)

(Palautusehdot yritysasaikkaille sekä myymälän noutoasiakkaille löytyvät toimitusehdoistamme)

 • Kuluttaja-asiakkailla on kuluttajansuojalain edellyttämä 14 päivän palautusoikeus tuotteilla, jotka on tilattu myyjän internet-sivuilta. Palautusoikeus ei koske puolijohdekomponentteja, akkuja, paristoja, lamppuja yms. tuotteita, joiden käyttämättömyyttä tai uudenveroisuutta ei voida todentaa, mikäli ne eivät ole palautettaessa avaamattomissa tehdaspakkauksissa. Myöskään asiakkaan tilauksesta kaapelirullista katkotut kaapelit ja johdot sekä toimittajilta erikseen erikoistilauksena asiakkaalle toimitetut tuotteet eivät kuulu palautusoikeuden piiriin (kuluttajansuojalaki 16§).
  Myymälästä noudettujen tilausten sekä yritys- ja yhteisöasiakkaiden tilausten palautuksista on aina sovittava myyjän kanssa erikseen, sillä näillä tilauksilla ei ole automaattisesti palautusoikeutta.

 • Tilauksen peruuttaminen ennen tilauksen toimitusta tai tilauksen vastaanottoa ei kuulu samalla tavalla kuluttajansuojalain piiriin, kuten palautukset. Ennen toimitusta tehtyjen, verkkosivuilla maksettujen tilausten peruutuksista hyvitämme tilauksen summan vähennettynä maksunvälittäjän provisio- ja maksuliikennekuluilla (3,00 eur).

 • Tilauksen peruuttamisesta ja palautuksista on tehtävä ennen tuotteiden palautusta palautusilmoitus, joka tehdään sähköisesti verkkosivuillamme. Palautusilmoitus tehdään kirjautumalla sisään ja valitsemalla "Oma tili" -linkin kautta oma tilaushistoria. "Tilaukset"-otsikon alta löytyy linkki "Katsele tilauksia tai tee palautusilmoitus", jolla voi avata kaikki tehdyt tilaukset. Tilauslistasta valitaan ja avataan tilaus ("Katso"-painikkeella), josta palautus suoritetaan. Palautettavien tuotteiden kohdalle merkitään palautettava määrä. Palautusilmoituksen lopussa on mainittava tilinumero maksupalautusta varten.
  Takuupalautuksissa on käsittelyn nopeuttamiseksi laitettava "lisätietoja"-kohtaan vikaselvitys palautettavasta tuotteesta.
  Oheisella linkillä pääsee suoraan omaan tilaushistoriaan (pyytää kirjautumaan, jos käyttäjä ei ole kirjautunut ennen linkin avausta): https://www.starelec.fi/account_history.php

 • Tuotteiden palautus on tehtävä 14 päivän kuluessa palautusilmoituksen lähettämisestä. Kaikki tilauksesta palautettavat tuotteet on palautettava kerralla yhtenä lähetyksenä.
  Mikäli palautus halutaan tehdä pakettiautomaatin kautta, ohjeet pakettiautomaatilla palauttamiseen löytyvät Posti Oy:n sivuilta:
  https://www.posti.fi/fi/henkiloille/laheta/palautukset
  Palautettavat tuotteet on pakattava huolellisesti esim. alkuperäiseen postituspakkaukseen. Itse tuotteissa tai tuotteen omassa myyntipakkauksessa ei saa olla osoitetarroja tms. eli palautettava tuote pakkauksineen on oltava myyntikelpoinen.
  Palautuksen mukana on oltava kopio laskusta sekä tilinumero, jolle palautettava summa maksetaan. Jos tilinumero on ilmoitettu jo palautusilmoituksella, ei tilinumero ole tarpeellinen enää palautuksen mukana.

 • Mikäli verkkokaupastamme tilattu tuote palautetaan ja halutaan vaihtaa toiseen, erilaiseen tuotteeseen, tehdään palautetusta tuotteesta aina hyvitys asiakkaalle ja asiakas tekee uusista tuotteista uuden tilauksen.

 • Asiakaspalautuksista veloitamme asiakkaalta palautuskulut (kirjelähetys 4,90 eur / pakettilähetys 7,95 eur) palautushyvityksen yhteydessä, mikäli palautuksen syynä ei ole takuuhuolto tai myyjän toimitusvirhe.
  Takuuhuoltoon tai toimitusvirheeseen liittyvistä palautuksista, joissa asiakas on maksanut palautuskulut, hyvitämme toimituskuluina enintään asiakaspalautuskulut (kirjelähetys 4,90 eur / pakettilähetys 7,95 eur).
  Tilauksen toimituskulut hyvitetään edullisimman toimitustavan (Postipaketti) mukaan silloin, kun koko tilaus palautetaan.
  Postin toimipaikkapalautuksista, jotka johtuvat lähetyksen noutamatta jättämisestä tai tilaajan antamasta virheellisestä toimitusosoitteesta, emme hyvitä toimituskuluja. Toimipaikkapalautuksista veloitamme lisäksi myös palautuskulut (toimipaikkapalautus pakettina 7,95 eur ja toimipaikkapalautus kirjeenä 4,90 eur).

  Palautusosoite:

  Starelec Oy
  Posti Palautus 608359
  PL 275
  65101 Vaasa

 PALAUTUSOIKEUDEN SÄILYTTÄMINEN TUOTTEILLA
 • Säilyttääkseen tuotteiden palautusoikeuden tuotteisiin voi tutustua samalla tavalla kuin tuotetta myymälästä ostettaessa.
  Tuotetta ei saa ottaa käyttöön. Jos palautettu tuote on otettu käyttöön ja sen myynti- tai käyttökelpoisuutta ei voida taata, on myyjällä oikeus kieltäytyä hyvittämästä tuotteen hintaa joko osittain tai kokonaan. Kuluttaja-asiakkaan on pidettävä vastaanottamansa tavara olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä, jotta hänellä on oikeus peruuttamistilanteessa saada maksamansa summa kokonaisuudessaan takaisin.

 • Palautusoikeus ei koske puolijohdekomponentteja, akkuja, paristoja, lamppuja yms. tuotteita, joiden käyttämättömyyttä tai uudenveroisuutta ei voida taata, mikäli ne eivät ole palautettaessa avaamattomissa tehdaspakkauksissa.
  Myöskään asiakkaan tilauksesta kaapelirullista katkotut kaapelit ja johdot eivät kuulu palautusoikeuden piiriin (kuluttajansuojalaki 16§).
  Toimittajilta asiakkaalle erikoistilauksena toimitetut tuotteet eivät niinikään kuulu palautusoikeuden piiriin.